2D animatie om jouw dienst uit te leggen

animatie laten maken

Een 2D animatie is een kort tekenfilmpje en heel geschikt om complexe informatie vereenvoudigd weer te geven. Zo maak je op een snelle manier helder wat jouw boodschap is. Een filmpje is veel toegankelijker en laagdrempeliger dan enorme lappen tekst. Maar hoe pak je dat aan, een 2D animatie laten maken?

animatie laten maken

Werk eerst je idee uit

Wat wil je precies vertellen en hoe moet de sfeer zijn? Doe een brainstormsessie, denk na over de achtergrond en over geluiden en muziek, over de karakters, de dynamiek in het verhaal of de duur van het filmpje. Een goed hulpmiddel bij het uitwerken van je idee is een storyboard. Dit is een verzameling van de belangrijkste uitgetekende shots van de scènes die in het filmpje moeten komen. Het is een soort verkort filmscript, om te tonen hoe het verhaal eruit moet komen te zien.

Zelf een 2D animatie maken

Om een 2D animatie te maken heb je bepaalde software nodig. Tegenwoordig zijn hier op internet allerlei handige, gratis tools voor beschikbaar, maar er is ook genoeg te koop. Je kan eerst proberen om met gratis software aan de gang te gaan, om te kijken of je het zelf leuk vindt om te doen en of je daar de tijd voor wilt nemen. Daarna kan je eventueel besluiten om software te kopen. Blijkt nu dat je dit te tijdrovend of te ingewikkeld vindt, schakel dan een bureau in om voor jou een 2D animatiefilm te maken. Zo kan jij je bezighouden met je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *