Beter bewegen voor je thuisvakantie.

Je wilt bewegen. Maar dat is nu lastig. Dus ga je maar thuis sporten. Maar dat verveelt. Er is een oplossing echter: Nintendo Wii kopen. De Wii controller zet je namelijk in beweging, en stimuleert je om actiever te zijn én te blijven. Waarom?

Beweeg

Waarschijnlijk kijk je samen met de kids vooral tv. Tijdens dat moment zitten ze waarschijnlijk op hun telefoon of tablet. Een moeilijk samen moment. Als je kids wat ouder zijn kiezen ze soms voor een gameconsole. De jongens vaker dan de meiden, maar dat verschil slinkt. Die staat dan vaak op hun kamer. Het samen momentje is weg. Daarom stel ik voor om een Wii te kopen. Het krijgt namelijk het hele gezin aan het bewegen. Dit komt omdat bewegen noodzakelijk is om te spelen. Kinderen zijn competitief, dus dit is een mooie manier om ze te laten bewegen tijdens dat avond moment. Daarnaast kunnen ze hun energie erin kwijt. Dat betekent dat ze minder rusteloos op hun telefoon zitten. Verder is bewegen natuurlijk gezond. Maar het samen moment blijft voor mij het belangrijkste. Ik voel me elke keer weer vol met energie na een avondje op de Wii met de kids. Zo een normale tv avond wanneer ze teveel energie hebben voelt alsof we allemaal in een bubbel zitten. Dat we fysiek bij elkaar zijn maar niet echt samen zijn. Probeer het eens, een tweedehands Wii kost niet teveel. Ik heb bovenin wat links geplaatst naar een site waar je tweedehands betrouwbaar kan krijgen.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt is natuurlijk een Wii. Daarnaast heb je controllers nodig. Ook hiervoor staat een link bovenin. Daarnaast heb je een spel nodig, Wii Sports is de basis. Wii Sports Resort is ook een goede toevoeging. Daarnaast is Mario Party een groot succes bij me thuis. Dit zijn alledrie spelletjes die je namelijk zelf ook kan meespelen. Veel andere spellen zoals Mario Kart of Super Smash moet je dingen over leren om te kunnen blijven concurreren. Je denkt misschien, “ik hoef toch niet te winnen?”. Maar als je niet langer echt meespeelt dan merken ze dat meteen. En dan is de lol er snel uit. Je moet natuurlijk ook niet alles winnen, het is een delicate balans. Daarom zou ik voor die drie gaan. Daarnaast is een Motion Plus een uitkomst. Deze maakt je bewegingen preciezer op het scherm, wat het spel goed doet. Daarmee voelt het beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *