Zo organiseer je het gaafste feest!

silent disco huren

Wil je het gaafste feest van jouw dorp, stad of zelfs van heel Nederland organiseren? Met een silent disco box kan jij dit goedkoop en eenvoudig zelf regelen. Wij vertellen jou alles over een silent disco en hoe je het heel gaaf maakt.

Wat is silent disco?

Een silent disco is, zoals de naam al zegt, een stille disco. Alle deelnemers hebben hierbij koptelefoons op met aan de zijkant een lampje in de kleur rood, blauw of groen. Aan deze kleur kan iedereen van elkaar zien naar welke muziek hij/zij luistert. Daardoor kunnen de mensen die naar dezelfde muziek luisteren met elkaar op dezelfde beat dansen. Bij de koptelefoons zitten zenders, je kan er 1 tot 3 gebruiken. Meerdere zenders zorgen voor een leuker feest, aangezien iedereen dan naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Bovendien kan je dan ook gemakkelijker een feest voor diverse doelgroepen organiseren, aangezien je meerdere soorten muziek kan draaien.

De silent disco koptelefoons hebben een bereik tot wel 200 meter en gaan minimaal 8 uur mee, dus je kan jouw feest wel 2 avonden achter elkaar of een hele dag houden. Een silent disco is ideaal voor diverse feesten, maar ook uitjes. Denk aan een silent cinema, workshop, stadswandeling, rondleiding in een museum, sport of yoga. Ook kan het zakelijk gebruikt worden voor een leuk event of als bedrijfsuitje, als er bijvoorbeeld een bepaalde doelstelling binnen de organisatie behaald is. Een silent disco kan bovendien op iedere locatie, zeker met de silent disco zonder elektriciteit. Je veroorzaakt namelijk geen geluidsoverlast en hebt ook geen last van omgevingsgeluiden. Zo voorkom je een conflict met de buren of anderen. Ideale locaties zijn clubs, speciale evenement locaties, theaters, een voetbalveld, bos, park of gewoon thuis. 

Een gaaf feest

Een silent disco is heel leuk voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, familiedag, bruiloft of klassenuitje. Om het zo gaaf mogelijk te maken, zodat het onvergetelijk wordt, zal je een goede locatie moeten vinden. Kies een locatie met genoeg ruimte, zodat je er extra attributen kan neerzetten en er genoeg ruimte is om te dansen. Zo kan iedereen heerlijk losgaan en kan je zelfs een leuke battle organiseren. Een gave locatie is bijvoorbeeld aan het water, op een partyboot, in een club, op een plein in de binnenstad of met (rol)schaatsen op een ijsbaan of basketbalveld. Ook een silent disco party met een BBQ en/of leuke feesttent is een aanrader. Zorg daarnaast voor DJ’s in plaats van muziek, zij kunnen ook nog eens tegen elkaar battelen en het zorgt voor meer interactie. Zij zullen de mensen namelijk de juiste energie geven.

Daarnaast is een thema ook zeker heel leuk. Denk aan een Dinner in the Dark, Beauty and the Nerd Party of Kerst in Juli feest. Een beetje humor in het thema kan zeker geen kwaad en maakt het feest juist nog leuker. Zorg ook voor extra attributen, zoals een beamer waar de aftermovie van het festival op te zien is of wat een bepaalde sfeer geeft door middel van een film bij de muziek. Ook kan je denken aan een drankspel, led verlichting en een rookmachine. Zo creëer je een gezellige sfeer. Verder is het leuk om bijvoorbeeld ooglapjes uit te delen bij een piratenparty, zonnebrillen bij een Beach party of neon bandjes bij een silent neon party. Deze kunnen de DJ’s eventueel ook uitdelen, waardoor zij meer de aandacht van het publiek krijgen. Stimuleer ook dat mensen met elkaar in contact komen door (bar)tafels en stoelen neer te zetten en hapjes en drankjes te regelen. Doordat het een stille disco is en ze zelf het volume in kunnen stellen, kunnen ze eenvoudig met elkaar praten.

Een te gek uitje

Wil je geen feest, maar liever een gaaf uitje organiseren? Dan is het belangrijk om voor veel interactie te zorgen. Moeten de deelnemers veel luisteren, laat ze dan tussendoor gezamenlijk een spel doen of opdracht uitvoeren, zorg voor een beamer waar je filmpjes op af kan spelen en plaatjes kan laten zien, geef tips of laat ze nadenken door vragen te stellen. Ook is het een aanrader om een beroemd of bekend persoon in te huren, waardoor ze heel verbaasd zullen zijn als ze dit niet weten en er meer aandacht is. Kies daarnaast voor een uitje dat bij de doelgroep past. Voor kinderen is een workshop, rolschaatsen of een cinema heel leuk, voor jongeren ook een cinema, workshop of een sport en voor volwassenen en ouderen meer een rondleiding in een museum, workshop, yoga of stadswandeling.

Wil je een silent disco regelen? Kies dan voor een silent disco huren. Dit is namelijk een stuk voordeliger dan het kopen van een silent disco en je kan het voor een onbeperkt aantal personen en meerdere dagen huren. Ook kan je voor meerdere zenders kiezen en regel je er eenvoudig jouw extra attributen bij. Met bovenstaande tips zal je gegarandeerd het gaafste feest of uitje organiseren, wat iedereen zich nog na maanden zal herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *